Extra kényelem a digitális világban

Az LCD és LED számítógépek, TV képernyők, okostelefonok, táblagépek és GPS készülékek kék fényt bocsátanak ki (high energy visible light). Annak ellenére, hogy a kék fény önmagában természetes jelenségnek számít – a napfény is tartalmaz kék fényt, illetve segít, hogy ébren maradjunk – túlzott mennyiségben olyan mellékhatásokat eredményezhet, mint a szem megerőltetése és a szemfáradtság.

A Hoya BlueControl egy olyan forradalmi felületkezelés, amely semlegesíti a digitális eszközök képernyője által kibocsátott kék fényt, és így megelőzi a szem megerőltetését és a szemfáradtság kialakulását.


Előnyei:

 • Semlegesíti kék fényt, és így megelőzi a szem megerőltetését és a szemfáradtság kialakulását
 • Csökkenti a ragyogást, így nyugodt látást biztosít
 • Kontrasztosabb látást, ezáltal természetesebb színérzékelést biztosít
 • Mindezekhez adódik még a Hi-Vision LongLife* minden előnye
 • *A BlueControl a világ legellenállóbb felületkezelésével, a Hi-Vision LongLife tükröződéscsökkentő réteggel kombinálva elérhető.

Az egyfókuszú lencsék különböző tervezésekben léteznek.

Íme a teljes választék:

 • Hilux (szférikus): egyetlen centrális rádiusz a lencse külső felszínén, a belső felszínen pedig különböző rádiuszok a korrekció erősségétől függően.
 • Nulux (aszférikus): a rádiusz a lencse külső felszínén a középponttól a lencse széle felé hosszabb lesz, és a rádiuszok tisztább fókuszpontot alkotnak. Ennek eredménye a kisebb mértékű széli torzítás.
 • Nulux Active (aszférikus): olyan aszférikus kialakítású lencse, mely gyengéden segíti a szem természetes aktivitását, és kiegyensúlyozott látást biztosít minden irányba és távolságba.
 • Nulux EP (dupla aszférikus): a FreeForm alapelv figyelembevételével kalkulált és gyártott, minek köszönhetően minden részlet pontosan meghatározható, és létre jöhet a szinergia a korrekció és a természetes látás között.

A multifokális lencsék legújabb generációja, mely stabilitást és éles látást garantál.

 • Hoyalux Summit Pro: a multifokális lencse, mely természetes módon korrigálja a távoli és közeli váltásokat. Bővebb információkat talál a termék saját oldalán.
 • Hoyalux Summit CD: amikor a divat igazán fontos. Ezt a típusú multifokális lencsét kifejezetten a kis, modern keretekhez tervezték. Ez a lencse minden távolságra éles látást biztosít.
 • Hoyalux Wide: multifokális lencse extraszéles olvasórésszel.

A Transitions fényresötétedő szemüveglencsék a szem védelmével és ápolásával, valamint a tágabb értelemben vett kényelemmel és a minőségi élettel kapcsolatos válaszként váltak ismertté világszerte. Optimalizálják a látás minőségét az egész nap folyamán, mindenféle fényviszonyok között, így járulván hozzá szemünk egészségének hosszútávú megőrzéséhez. A Transitions szemüveglencsék beltéri fényviszonyok között ugyanolyan átlátszóak, mint a hagyományos, színezés nélküli szemüveglencsék. Beltérbe lépéskor gyorsan kivilágosodnak, kültérre való kilépéskor gyorsan aktiválódnak, és a korábbi generációs fényresötétedő lencsékhez képest sötétebb színárnyalatot vesznek fel.

A Transitions szemüveglencsék csökkentik a kellemetlen fényvisszaverődéseket, ezáltal javítják a kontrasztos látást, valamint mérséklik a szem elfáradását és megerőltetését. A Transitions szemüveglencsék viselésével Ön is észre fogja venni, hogy szeme kevésbé fárad el a nap folyamán.

A tükröződésmentesítő réteggel kombinált, legújabb technológiával készülő Transitions szemüveglencsék esetében még gyorsabb kivilágosodás, és még magasabb - 95%-os - beltéri átlátszóság érhető el, mely utóbbi még a hagyományos, színezés nélküli lencsék 92%-os fényáteresztő képességénél is magasabb!

Válassza Transitions lencséjéhez a Hoya 3x karcállóbb Super Hi-Vision rétegét a legtökéletesebb fényresötétedő teljesítmény eléréséhez! E szuper karcálló, szuper könnyen tisztítható és szuper tükröződésmentes felületkezelés a lehető legmagasabb szintű komfortot és megbízhatóságot nyújtja a szemüvegviselők számára.

Intenzív kutatás-fejlesztési tevékenységének köszönhetően a Hoya vezető szerepet tölt be az innovatív szemüveglencse tervezések, felületkezelések és alapanyagok terén. A Suntech 2.0 továbbviszi ezt a tradíciót, a fényresötétedő lencsék egy új generációját hozván ezzel létre.

Bár a Föld forgási sebessége nem változik, a rajta bekövetkező változások egyre élénkebbek. Ez a legtöbb embertől nagyobb rugalmasságot, gyorsabb reakciókat és nagyobbfokú alkalmazkodóképességet kíván meg a mindennapokban. A fényresötétedő lencsét viselőknek pedig olyan intelligens szemüveglencsére van szükségük, amely gyorsan alkalmazkodik a fényviszonyokhoz. Mindennek tudatában, a Hoya büszkén mutatja be a Suntech 2.0 fényresötétedő szemüveglencsét, amely valódi áttörést jelent a lencsék kivilágosodási idejének csökkentésében.

Világos alapszín elérése csaknem kétszer olyan gyorsan

A fényresötétedő szemüveglencsék előnyei köztudottak, különösen az a tulajdonságuk, hogy a fényviszonyoknak megfelelően, gyorsan kivilágosodnak, illetve besötétednek. Azonban mindig van lehetőség további fejlesztésekre. A Suntech 2.0 lencse két perc alatt szinte teljesen áttetszővé világosodik, mely a fényresötétedő lencsék korábbi generációjához viszonyítva csaknem kétszer olyan gyors kivilágosodást jelent. Ezen tulajdonsága üzleti tárgyalások, állásinterjúk, romantikus találkozók vagy olyan, egyéb szituációk ideális kiegészítőjévé teszi, ahol az első benyomás sokat jelent. A Suntech 2.0 szemüveglencse korábbi Suntech lencsével szembeni előnyeit jól mutatják az alábbi ábrák. Mint azt Ön is jól láthatja, a Suntech 2.0 csaknem kétszer olyan gyors kivilágosodásra képes, mint elődje!

Solio, az egyszerű megoldást jelentő fényresötétedő lencse

Azon vásárlók igényeinek kielégítésére, akik magas minőséget várnak kedvező áron, a Hoya kifejlesztett egy merőben új, fotokromatikus 1.55 törésmutatójú alapanyagot, a Solio 1.55-öt. A Solio 1.55 alapanyag fúrható és nútolható, mivel lényegesen rugalmasabb, mint a már létező 1.55 törésmutatójú alapanyagok. A rugalmasság alatt értjük azt is, hogy fazetta készítés és keretbe illesztés során minimális az esélye annak, hogy a lencse eltörik. A Soliora egyaránt felvihető keményréteg és/vagy Hi-Vision Aqua vagy View Protect tükröződésmentesítő réteg. Ahogyan a Suntech, a Solio 1.55 is barna és szürke színekben rendelhető.

Polarizált fényresötétedő lencse - Kifejezetten autóvezetéshez kifejlesztve

A hagyományos fényresötétedő és polarizált szemüvegek gyakran cserbenhagyják az embert vezetés közben. A fényresötétedő lencsék például nem sötétednek be az autóban, hiszen a szélvédő meggátolja az ehhez szükséges UV sugárzást. S míg a polarizált napszemüveglencsék semlegesítik a vakító fénysugarakat, nem képesek alkalmazkodni a változó fényviszonyokhoz. A DriveWear lencsék azonban egy olyan forradalmi fejlesztési eljárással készülnek, amelynek köszönhetően mind a fényresötétedő, mind a polarizált szemüvegek előnyös tulajdonságaival rendelkeznek, lehetővé téve a polarizáció és a fotokromia egyetlen szemüveglencsében való megvalósulását.

Tökéletes kontroll a változó fényviszonyok között

 • a legkényelmesebb látásélményt nyújtó lencse autóvezetéshez.
 • minden időjárási körülményben éles látás.
 • a szem kevésbé fárad el vezetés közben, ennek köszönhetően gyorsabb, biztonságosabb reakciók.
 • egyesíti a fényresötétedő és polarizált lencsék kiváló tulajdonságait.

Borús, felhős idő

A DriveWear lencsék maximalizálják a fényáteresztést a felhős, borús fényviszonyok között, így biztosítván viselőjük számára a lehető legélesebb látást. A polarizáló hatás védelmet nyújt a ragyogással szemben, amely egyébként gátolja a látást a gyenge fényviszonyok között. A DriveWear lencsék ilyen felhős, borús időjárás esetén egy magas kontrasztot biztosító sárgás-zöld színt vesznek fel.

Erős fényben, napos időben - szélvédő mögött

Vezetés közben, erős fényviszonyok esetén a DriveWear lencsék csökkentik a fény áteresztését és kontrollálják a fény erősségét. A polarizáció itt is kiemelkedő szerepet játszik, hiszen teljesen megszűnteti a vakító ragyogást. A lencse az ilyen fényviszonyok között egy rézvörös színárnyalatot vesz fel, amely kutatások szerint a legmegfelelőbb szín a vezetéshez.

Erős napfény - szabdban

A szem vizuális receptorai könnyen telítődhetnek a kocsiból kiszállva, az erős napfényben. A DriveWear lencsék kiszűrik a túlzott fénymennyiséget, és a maximálisan sötét színárnyalatot veszik fel. Polarizált tulajdonságuknak köszönhetően viselőik teljes védelmet élvezhetnek az erős fényviszonyok között.

Hi-Vision Aqua: vízlepergető tükröződésmentesítő réteg magas fényátersztő képességgel.

Super Hi-Vision: szuper karcálló, szuper könnyen tisztítható, szuper tükröződésmentes befejezőréteg.

Hi-Vision LongLife: a Hoya legújabb fejlesztésű, legtartósabb felületkezelése, amely ma a piacon kapható.